Commotie

Er is een overeenkomst tussen rapper Boef en de directeur van het UWV. Rapper Boef maakte op tv zijn excuses voor het beledigen van drie vrouwen die hem ’s nachts een lift hadden gegeven. Over zijn uitspraken ontstond commotie. ‘Kechs’ noemde hij de hulpvaardige vrouwen. Hoeren of bitches. Omdat ze alcohol hadden gedronken en tot laat in een club waren geweest. Nota bene de club waar hij zelf net vandaan kwam. En het is leuk als je daarna je excuses aanbiedt maar het kwaad is al geschied en het incident toont aan hoe rapper Boef denkt: mannen mogen wel tot laat in een club blijven en vrouwen niet. En als je een kort rokje aan hebt als vrouw ben je gelijk een hoer. Mannen die zo denken passen niet in de Nederlandse samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is. En mannen die zo denken verdienen het zeker niet om als artiest bejubeld te worden.

De directeur van het UWV liet een dure toiletruimte met gouden wc-potten plaatsen in het hoofdkantoor van de uitkerings-organisatie. Over deze uitspatting ontstond commotie. Nederlanders sparen gedurende hun werkende bestaan voor een schamele uitkering die ze ontvangen als ze werkeloos raken. Dan krijgen ze een paar honderd euro per maand. Van de miljoenen die op de rekening van het UWV staan, liet de UWV-directeur doodleuk gouden toiletten bouwen. Een uitspatting want een gouden toilet is niet erg noodzakelijk. Je kunt als directeur ook je behoefte doen op een wit toilet, zoals de meeste mensen. Het is leuk als je daarna je excuses aanbiedt maar het kwaad is al geschied en het incident toont aan hoe de directeur denkt. ‘Schijt aan de gewone mensen, ik ben beter. Laat die uitkeringstrekkers maar hun behoefte doen op een gewone wc. Ik wil een gouden toiletpot.’ Een man die zo denkt past niet in een moderne samenleving waarin we geen tsaren of keizers meer hebben die boven het volk verheven zijn. En een man die zo denkt verdient het zeker niet om leidinggevend te zijn in een groot Nederlands bedrijf.

4 antwoorden op “Commotie”

  1. Goed geschreven weer Frank.
    Inhoudelijk hoeft er niet eens over gediscussieerd te worden, de absurditeit is evident. Structuur ook goed als je het hebt over overeenkomsten: twee keer dezelfde vorm. Je bent zelfs consequent in het verkeerd spellen van het voltooid deelwoord van ‘geschieden’. Maar dat zien we door de vingers.

    1. Bedankt Ron. Het is belangrijk om consequent te zijn maar ik heb ‘geschiedt’ toch maar even verbeterd (2x:). Ook weer gebeurdt.

  2. Dank Matthijs. Tjibbe Joustra was ook geen directeur van het UWV maar voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit zijn dichterlijke vrijheden ter verhoging van de leesbaarheid. Maar ik prijs me gelukkig met oplettende lezers die het journalistieke niveau op mijn blog in de gaten houden. Dat zal ik zelf ook doen en overigens blijf ik het laakbaar vinden om reeds opgeleverde toiletten te laten slopen en directievertrekken in te laten richten met marmer en kersenhout terwijl je honderden UWV-medewerkers de laan uit stuurt. Joustra heeft daarna zelf ook het veld moeten ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *